Zojuist las ik op een hippische nieuwssite weer eens dat een dierenbeul bezig is geweest. Verschrikkelijk! Dat is 1 van mijn jonge paarden afgelopen zomer ook overkomen. Met een mes VERMINKT aan de zijkant van haar flank (zie foto). Heel wat hechtingen heeft het gekost… Arme merrie. Ik heb het alleen nooit met jullie gedeeld.

Want…

Ik geloof niet in alle verminkingsverhalen. Er zal soms vast wel wat van waar zijn. Er lopen zat gekken rond, maar in de meeste gevallen is het gewoon PECH. Paarden doen nou eenmaal stomme dingen. Hoe? Geen idee. Je kan nu eenmaal niet overal een antwoord op vinden.

Mijn merrie was ook zo stom. Ze kon bij de boer samen met een vriendinnetje van de ene wei de andere in rennen, maar nam de bocht waarschijnlijk te krap. Het vel en de haren op de paal waren het bewijs. Verminkt? Ja, maar door zichzelf…

Dit veulen (de site linkte hier naar – niet op klikken bij gevoelige maag ) zou in een stal verminkt zijn door een dierenbeul. Ik denk dan alleen maar: Hoe dan? Ga jij maar eens even een sneetje zetten in een beentje. Dat veulen krijg je never nooit niet meer te pakken in je eentje om de ‘klus’ af te maken.

Vaak een hoop stemmingmakerij … Maar het SCOORT natuurlijk wel op nieuwssites… Klik klik klik klik…